Fostul angajat de la ”Poșta Moldovei” Sergiu Cibotaru a fost reținut și se află la organul de urmărire penală, fiind bănuit în două cauze penale. Este vorba de un dosar privind munca forțată și altul de delapidare a averii străine. Despre aceasta a anunțat șeful-adjunct al Direcţiei generale urmărire penală, colonel de poliţie, Ruslan Ojob, în cadrul unui briefing de presă.

Ofițerul de poliție a declarat că în acest an, în adresa organului de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Nisporeni au parvenit 16 plângeri din partea cetățenilor, care au informat poliția că Sergiu Cibotaru că ar fi pretins de la prin înșelăciune muncă forțată.

Oamenii legii au expediat la adresa lui Sergiu Cibotaru două citații, însă acesta a refuzat să se prezinte. În acest context, a fost dispusă o ordonanță de aducere silită a acestuia, după care a fost întocmit un proces-verbal de reținere.

Potrivit lui Ruslan Ojob, fostul angajat de la ”Poșta Moldovei” l-ar fi delapidat de un cetățean de mijloace bănești în proporții deosebit de mari. Suma totală pe marginea acestor cauze penale constituie peste 400 de mii de lei, acesta fiind prejudiciul anunțat de către victime.

Poliția menționează faptul că reținerea nu are nicio legătură cu dezvăluirile privind schemele de contrabandă cu anabolizante prin ”Poșta Moldovei”. Potrivit oamenilor legii, Sergiu Cebotari are statut de bănuit şi nu de învinuit.

Menționăm că Sergiu Cibotaru a făcut mai multe dezvăluiri anterior precum că prin intermediul ”Poştei Moldovei” se transportă zilnic zeci de saci cu anabolizante în Uniunea Europeană şi SUA. Substanţele interzise ar fi fost camuflate în colete pe care scrie că ar conţine cărţi ori ziare.