Două noi alerte false cu bombă au impus luni evacuarea unor clădiri oficiale la Bruxelles, inclusiv sediul Procuraturii, la cinci zile după ce mai multe alarme de același fel au produs haos în capitala Belgiei, mai ales în transporturi, transmite agenția EFE, citată de realitatea.md.

După clădirea Procuraturii, luni la prânz o astfel de alertă a vizat și Palatul Montesquieu, unde se află mai multe săli ale tribunalului de primă instanță din Bruxelles. Ambele alerte au fost ridicate în jurul orei locale 14:30.

Atât clădirea Portalis, unde se află Procuratura, cât și Palatul Montesquieu, sunt situate pe aceeași arteră și în apropierea Palatului de Justiție. Pe lângă evacuarea acestor edificii, alarmele de luni au condus și la închiderea circulației în zonă, inclusiv pentru transportul public, potrivit Agerpres.

Pe data de 5 octombrie, mai multe alerte cu bombă au obligat autoritățile să evacueze stații de metrou și de tren din Bruxelles, tot atunci doi agenți de poliție fiind înjunghiați de un individ în cartierul Schaerbeek, atac despre care anchetatorii afirmă că au elemente ce indică o posibilă acțiune teroristă. Câteva ore mai târziu în aceeași zi alte două alerte false cu bombă au vizat aeroportul și gara din Charleroi.