Pe parcursul ultimelor 24 de ore două persoane și-au pierdut viață în incendiile izbucnite în țară.

Primul caz în care a avut de suferit un bărbat a avut loc în dimineața zilei de ieri în localitatea Corbu, raionul Dondușeni. Incendiul a cuprins  bunurile materiale din interiorul unei odăi, unde ulterior a fost depistat cadavrul carbonizat al proprietarului în vârstă de 58 de ani. Pentru stingerea focului au fost antrenați angajații Unității Salvatori și Pompieri din raionul Dondușeni.

Un alt incendiu care a răpit viața unei persoane a avut loc în seara zilei de ieri în localitatea Leușeni, raionul Hîncești. Focul a cuprins acoperișul unei case de locuit afectând două odăi. În procesul de stingere, pompierii au depistat în una dintre camere, cadavrul proprietarului. Stăpânul casei în vârstă de 59 de ani nu a supraviețuit arderii.

Toate circumstanțele și cauza  de producerii incendiilor în ambele cazuri urmează să fie stabilite ulterior.  Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita producerea unor tragedii.

De la începutul anului 2016 în Republica Moldova au avut loc 1524 de incendii în care și-au pierdut viața 110 persoane inclusiv 9 copii.