În această dimineață, la ora 10:16 minute, Serviciul 901 Nord a fost alertat despre izbucnirea unui incendiu în satul Sverdiac, raionul Rîșcani. În teren a fost îndreptată o autospecială cu o echipă de pompieri, care a stabilit că o casă de locuit este cuprinsă de flăcări.

În timpul acțiunilor de stingere a incendiului, în locuință au fost depistate corpurile neînsuflețite, carbonizate a doi bărbați, unul fiind stăpînul, de 39 de ani și un amic de-al lui, de 62 de ani. Un alt bărbat, de 21 de ani, a venit în ajutor, pînă la apelarea Serviciului 901, dar nu a putut salva cele 2 persoane și s-a ales cu arsuri, fiind ulterior transportat la spitalul raional Rîșcani. Incendiul a fost localizat în aproximativ 30 de minute, locuință fiind distrusă de foc aproape în totalitate.

Circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului urmează să fie stabilite, o ipoteză studiată fiind și cea a imprudenței în timpul fumatului. Potrivit statisticii, de la începutul anului, pe teritoriul țării, au fost înregistrate 1570 incendii, în care și-au pierdut viața 113 persoane.

În context, pompierii atenționează repetat despre respectarea normelor antiincendiare, pentru a evita situațiile excepționale cu pericol pentru viață.