Două spații de agrement moderne sunt în proces de amenajare în sectorul Ciocana al capitalei.

Este vorba despre scuarul din strada Maria Drăgan și din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29. Lucrările în ambele spații agrement sunt realizate în proporție de 40-50%, iar autoritățile estimează că scuarurile vor fi gata până la sfârșitul lunii august, notează Radio Chișinău.

Șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că spațiul din strada Maria Drăgan era unul abandonat, iar odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare va deveni unul de agrement cu vedere panoramică asupra orașului. Vor fi amenajate spații verzi, zonă pietonală, precum și va fi instalat mobilier urban – bănci, coșuri de gunoi etc. De asemenea, vor fi instalate terenuri de joacă, dar și trei lunete terestre de observare.

Vasile Efros a menționat că lucrările au fost realizate deja în proporție de 40-50%. În prezent este montat pavajul, pe o suprafață de mai bine de trei mii de metri pătrați. Se instalează și balustrada, pe o lungime de două sute de metri. Costul total al lucrărilor este de circa trei milioane de lei.

În plină desfășurare sunt și lucrările de amenajare a scuarului din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29. Spațiul public are o suprafață de aproape un hectar, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice. Șeful Secției a declarat că aici este vorba despre un spațiu verde, pe care vor fi amenajate alei pietonale și va fi instalat iluminat public. De asemenea, va fi instalat mobilier urban și un teren de joacă. Costul lucrărilor este de 1,8 milioane de lei.