Pentru a se putea dezvolta, turismul din Moldova are nevoie de infrastructură. De această părere este ministrul Culturii, Monica Babuc, care a efectuat o vizită în raionul Soroca, ieri, comunică 24h.MD.

Potrivit Monicăi Babuc, ţara noastră nu poate atrage mai mulţi vizitatori străini, pentru că drumurile care duc spre majoritatea obiectivelor turistice sunt distruse, iar în preajma acestora nu sunt amenajate blocuri sanitare şi coşuri pentru gunoi.

„Nu întotdeauna înţelegem că locurile turistice trebuiesc nu doar renovate sau amenajate ca atare, el trebuiesc aranjate, pentru a le crea condiţii oamenilor care vin să le viziteze. Pentru că doar în acest mod vom atrage oamenii să vadă vestigiile noastre istorice”, a specificat ministrul Culturii.

Monica Babuc a vizitat mai multe muzee din raionul Soroca și pe meşterul Ion Lozan din Cosăuţi, devenit cunoscut în întreaga ţară prin lucrările sale cioplite în piatră.

Potrivit autorităţilor locale, în raionul Soroca sunt peste 20 de monumente istorice şi arhitecturale, care pot fi incluse în cadrul unui traseu turistic.