A ajuns rândul și proiectelor din sectorul Centru să fie inspectate de către primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, în acest sector se lucrează la următoarele proiecte:

„Lucrări de reparaţie a infrastructurii rutiere și pietonale pe str. A. Bernardazzi.
Actualmente sunt executate lucrări de schimbare a bordurii şi amenajare a trotuarelor în perimetrul străzilor V. Alecsandri – Armenească – Bulgară. Anterior, a fost modernizat şi iluminatul pe această stradă şi au fost efectuate lucrări silvotehnice. Într-un final pe str. A. Bernardazzi va fi schimbat şi stratul de asfalt.

Reabilitarea trotuarelor pe str. A. Șciusev. În prezent se lucrează în zona străzii M. Eminescu. Amenajarea spațiului verde şi a unui teren de minifotbal pe strada Ialoveni 98/2. Anterior pe această adresă erau amplasate garaje. Lucrările presupun amenajarea aleilor pietonale, a locurilor de parcare, instalarea sistemului de iluminat, montarea terenurilor de fitness, scaune, coşuri pentru gunoi.
Anul trecut în preajmă au fost reparate intrările și curțile de bloc.

Reparaţia curții de bloc din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 64. Lucrările de reabilitare presupun: montarea bordurilor noi, amenajarea trotuarelor, a locurilor de parcare, asfaltarea drumului, modernizarea iluminatului, instalarea terenurilor de joacă și fitness”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că printre proiecte se numără și reparația acceselor și trotuarelor în curțile de pe str. Gh. Cașu 20/2, 20/3, 20/4. Lucrările de reabilitare presupun: modernizarea iluminatului, decaparea asfaltului degradat, montarea bordurilor noi, amenajarea trotuarelor, crearea locurilor de parcare, amenajare platformelor de gunoi, asfaltarea curților.

„În acest an ne propunem să reabilităm pasajul subteran din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu str. Ciuflea, în preajma scuarului Brâncuși. În Parcul Valea Morilor au loc lucrări de renovare a unor trotuare și a scării vechi din preajma scării de granit. În zonă ne propunem completarea cu elemente noi a terenurilor de joacă, fitness și sport.

În prezent, în centru au început lucrările de renovare a străzilor Alexandru cel Bun, Tighina și 31 August 1989.

Sunt și alte obiective care în prezent sunt în proiectare, este vorba renovarea trotuarelor, carosabilului și iluminatului, care urmează să intre în reparație. La finalul inspecţiilor în sectoare, am convocat toţi responsabilii din cadrul preturilor şi direcţiilor municipale, pentru a concluziona observaţiile pe care le-am făcut în teren”, a conchis edilul.

Ceban a solicitat ca lucrările la toate proiectele să se desfăşoare calitativ şi în termen, iar neconformităţile să fie înlăturate imediat.