Lidera PAS, Maia Sandu, este taxată de analiştii cu viziuni de dreapta pentru lipsa de viziune şi inconsistenţă a discursului politic. Comentatorul politic Petru Bogatu susţine că Sandu ar putea pierde amentabil alegerile prezidenţiale din acest an, dacă nu va învăţa din propriile greşeli.

„În afară de ura obsesivă față de Plahotniuc, Maia Sandu n-a transmis electoratului nici un mesaj mai de Doamne ajută despre viziunile ei asupra lumii. Preferințele  geopolitice ale liderului PAS au rămas un mister, ridicând o sumedenie de întrebări la care mulți cetățeni poziționați de partea corectă a istoriei, vorba lui Barack Obama,  nu au găsit răspuns și, în consecință, nu s-au prezentat la vot. Istoria se poate repeta în 2020 dacă Maia Sandu nu va învăța nimic din propriile greșeli”, scrie Petru Bogatu, într-un editorial publicat de portalul Deschide.md.

Bogatul face şi o paralelă între lidera PAS şi clubul de fotbal Tottenham, din Marea Britanie, echipă care joacă bine, dar pierde întotdeauna.

„În cazul în care nu-și însușește un mod pragmatic de a judeca lucrurile, Maia Sandu va prezenta pe final de stagiune politică sindromul Tottenham. Așa se numește necazul renumitei echipe din Londra care joacă mai mereu bine, dar nu reușește să câștige trofee”, conchide Petru Bogatu.