Elevii care au obţinut performanţe la studii sau sunt învingători la olimpiadele şcolare şi extraşcolare, precum şi copii din familiile defavorizate vor putea merge gratuit la tabere anul acesta. Aceste prevederi sunt incluse în Hotărârea cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival 2016, care a fost aprobată de Guvern.

Potrivit documentului, Executivul va acorda gratuit 25 la sută dintre bilete categoriilor sus-menționate.

Restul biletelor urmează să fie comercializate la un preţ de 20 la sută din costul total. În acelaşi timp, Casa Naţională de Asigurări Sociale urmează să achiziţioneze şi să distribuie, în limita bugetului disponibil, foi de odihnă pentru copii şi adolescenți. Conform estimărilor, costul unei zile de odihnă pentru un copil va varia între 120 şi 183 de lei.

Actul aprobat mai prevede că Ministerul Educaţiei va suporta cheltuielile pentru participarea a 100 de elevi din România la taberele de vară din Republica Moldova şi pentru 45 de copii care vor merge la tabăra de vară a Francofoniei.

De asemenea, vor fi organizate rute turistice pentru vizitarea de către aceștea a obiectivelor şi localităților turistice. În acelaşi timp, vor fi achiziţionate bilete pentru elevii din instituţiile de învăţământ din partea de est a Republicii Moldova şi oraşul Bender.

Conform documentului, lucrările de pregătire şi dotare cu utilaj al taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor, inclusiv a celor cu sejur de zi, urmează să fie finalizate până pe 23 mai a.c., iar conformitatea acestora cu condiţiile minime admisibile va fi verificată de reprezentanţii administraţiei publice locale de circumscripţie.