Directorul, vice-directorul şi şefa secţiei contracte investiţionale ai ”Rom-Prim” SRL au fost condamnaţi la 10 ani, 9 ani şi, respectiv, 8 ani privaţiune de libertate în penitenciar de tip închis. Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia inculpaţilor de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari şi abuz de serviciu.

În concret, potrivit probatoriului acumulat de procurori, în perioada anilor 2007-2009 cunoscînd că nu îşi vor putea onora obligaţiile contractuale asumate, reieşind din situaţia economică şi financiară precară a companiei, inculpaţii au însuşit, prin escrocherie, de la 43 de părţi vătămate aproximativ 25 milioane de lei sub pretextul construcţiei apartamentelor.

Conform contractelor încheiate şi obligaţiilor asumate, apartamentele urmau a fi construite la diferite adrese în capitală şi în or.Cricova, locuinţele urmînd a fi date în exploatare încă în anul 2009. Pînă în prezent însă, blocurile locative nu au fost construite, fiind efectuate doar lucrări de fundaţie.

Sentinţa este cu drept de atac