Primăria capitalei are oficial dreptul să demonteze corturile Platformei Demnitate şi Adevăr, instalate în Piaţa Marii Adunării Naţionale (PMAN). Decizia aparține magistraţilor Curţii de Apel Chişinău, care au menţinut decizia Judecătoriei Ialoveni. Sentinţa este cu drept de atac, comunică 24h.MD.

Potrivit juristului Primăriei capitalei, Valeriu Bogdan, instanţa a respins cererea avocatului reprezentantului Platformei „DA”, Liviu Vovc, privind amânarea procesului pe motiv că acesta nu avea mandat pentru a depune o asemenea solicitare. Astfel, Primăria este în drept să demonteze corturile, însă deocamdată, nu se ştie când se va întâmpla acest lucru.

De cealaltă parte, reprezentanţi Platformei afirmă că avocatul avea împuterniciri de a depune solicitarea. Mai mult, ei susţin că vor ataca decizia în instanţele superioare.

În data de 6 iulie, Direcția asistență juridică din cadrul Primăriei Chişinău, a trimis o cerere către Judecătoria Centru din capitală, prin care solicita să fie sistate temporar întrunirile în PMAN și să fie evacuate corturile amplasate de către reprezentanții Platformei „DA”.

Autoritățile municipale argumentează solicitarea prin necesitatea efectuării lucrărilor de reabilitare, dar și a organizării manifestațiilor dedicate aniversării a 25-a de la  proclamarea Independenţei Republicii Moldova.