Ex-deputatul Andrei Năstase a fost acuzat de trădare de către mai mulți activiști civici care l-au surprins chiar în preajma Parlamentului Republicii Moldova. Năstase a fugit de activiști și nu a avut nici o explicație când a fost întrebat de ce a format binomul ACUM-PSRM, în ciuda propriului angajament precum că nu va face alianță cu partidul lui Dodon, transmite telegraph.md.

„Sunteți trădătorii poporului. Rușine să vă fie! Ați încălcat Constituția Republicii Moldova. Rușine!”, i-a reproșat o activistă ex-deputatului.

„V-ați vândut pentru funcții? De ce voi, cei din bloacul ACUM ați făcut alianță cu PSRM și ați votat-o pe Greceanîi Speaker?”, au fost alte întrebări care au rămas fără răspuns.

Năstase a sărit ca ars din automobil atunci când a fost numit trădător și a fost la un pas de a brusca fizic activista civică. Apoi, șeful PPDA a urcat în automobil și a fugit.

Mai mult, Slusari și Năstase au tăcut atunci când au fost întrebați de ce au făcut alianța cu PSRM. Ex-deputații nu au putut răspunde nici dacă au mers să facă alianța cu socialiștii lui Dodon pentru a primi în schimb funcții în stat.

Amintim că astăzi Igor Dodon a fost suspendat, iar Președintele interimar, Pavel Filip a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului și anunțarea alegerilor parlamentare anticipate pentru data de 6 septembrie 2019. Ex-deputații binomului ACUM-PSRM continuă însă să uzurpeze puterea în stat și să adopte decizii și legi care nu au nici o valoare juridică.