Candidatul blocului ACUM la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase, are șanse să câștige în turul doi al alegerilor locale doar dacăm va reuși să politizeze la maxim votul. Este opinia exprimată de Andrei Popov, șeful Institutului pentru Inițiative Strategice, în cadrul unei emisiuni televizate.

«Dacă Năstase se apucă sa discute cu Ion Ceban despre kW, cabluri și grosimea țevilor – Năstase pierde primăria. El are de recuperat, totuși, de la 31%, câte a acumulat în primul tur, la 51%, cât îi trebuie pentru victorie, iar aceasta înseamnă 20%. Ceban are de recuperat doar 10%.”, consideră Andrei Popov.

La rândul său, analistul politic român Armand Goșu a declarat că Chișinăul a ajuns într-o stare foarte proastă și oamenii nu mai țin cont de culoarea politică, ci de capacitățile candidaților.

„Locuitorii Chișinăului își doresc în fruntea Primăriei o persoană ca să știe să atragă fonduri pentru dezvoltarea orașului.”, susține Goşu.

E evident că Năstase a mizat în campania lui pe atragerea fondurilor europene și pe asocierea cu primarii orașelor mari românești – dar intensitatea campaniei lui Năstase pline de fețe publice din România încă mai mult accentuează lipsa competențelor și meritelor lui personale.

În altă ordine de idei, experții consideră că dacă va ajunge în primărie, Andrei Năstase va continua războiul cu toată lumea și va transforma municipalitatea într-un câmp de bătălii politice.

Sursa: deschide.md