Pe 1 septembrie a început vizita de lucru a experţilor Serviciului Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar (Rosselioznadzor), în Republica Moldova. Grupul de lucru este condus de către Alexei Şceglov, şef al Direcţiei Rosselihoznadzor pentru regiunile Breansc şi Smolensc. Specialiştii din Federaţia Rusă, în comun cu experţii din ţara noastră,  inspectează starea pepinierilor de pomi fructiferi şi de butaşi de viţă de vie, pentru o eventuală decizie de extindere a exportului de material săditor pentru gospodăriile agricole din Rusia.

Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi a menţionat importanţa conlucrării cu partenerii din Rusia, conlucrare, care ar fi de folos real pentru agricultura ţării noastre şi cea a Federaţiei Ruse.

Grupul de specialiştii de la Rosselihoznadzor se va afla în ţara noastră 10 zile, timp în care va avea mai multe deplasări în teritoriu, la pepinierele „Selmax K” şi „Floribel” din municipiul Bălţi, „AMG-Kernel” din Soroca, „Gospodarul Rediu”  din Făleşti, “Vitis” Cojuşna ş. a.