O persoană a murit, iar altele două au fost rănite într-o deflagraţie produsă la o fabrică  a produselor de tutungerie din Orhei.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Orhei, Diana Maxim, a declarat pentru IPN că cei trei bărbaţi testau o cisternă de acumulare a aerului comprimat când s-a produs deflagraţia.

Unul dintre ei, în vârstă de 43 de ani, a decedat. Altul, de 50 de ani, a fost transportat la spital, viaţa lui fiind în afara oricărui pericol, iar cel de al treilea bărbat, de 64 de ani, a refuzat spitalizarea.

Cazul a fost înregistrat ca accident de muncă. În privinţa iniţierii unei cauze penale urmează să se ia o decizie după ce Inspecţia de Stat a Muncii va prezenta un raport cu privire la investigarea desfăşurată, a comunicat Diana Maxim.

Solicitat de IPN, Dumitru Stăvilă, directorul Inspectoratului de Stat al Muncii, a declarat că urmează a fi stabilite circumstanţele în care s-a produs deflagraţia şi dacă cineva se face vinovat. Rezultatele vor fi cunoscute în  30 de zile.

De la începutul anului au fost înregistrate 22 de accidente de muncă mortale, în care şi-au pierdut viaţa 25 de persoane. Totodată, au avut loc peste 30 de accidente de muncă grave. Potrivit lui, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, accidentele grave sunt în scădere, însă sunt în creştere cazurile soldate cu incapacitate temporară de muncă.