Astăzi, 2 decembrie curent, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu Keystone Moldova și cu grupurile de Auto-reprezentanți din șase raioane a lansat cea de-a VIII-a ediție a expoziției anuale de fotografii „Lumea, așa cum o văd Eu”. Expoziția se desfășoară în perioada 02 – 18 decembrie, în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău.

În cadrul expoziției participă 26 de tineri Auto-reprezentanți, persoane cu dizabilități, din raioanele Fălești, Criuleni, Ungheni, Călărași, Orhei și Taraclia. Ei au realizat pozele conform tehnicii PhotoVoice, care presupune și elaborarea unui mesaj pentru fiecare poză, ce reflectă gândurile și ideile autorului. Tema reflectată în fotografiile expuse anul acesta este „Ce înseamnă să fii Auto-reprezentant?” .

„Este foarte important ca persoanele cu dizabilități să-și ceară drepturile, să-și prezinte problemele cu care se confruntă în societate. Nimeni nu știe mai bine decât noi care ne sunt problemele și cum ar putea să fie soluționate. A fi Auto-reprezentant pentru mine este o adevărată valoare, asta mă ajută să depășesc barierele, să sparg stereotipurile din societate”, a declarat Tamara Andrieș, Auto-reprezentant, Fălești.

„Vreau să trăiesc într-o comunitate unde pot să mă deplasez independent!”, „Auto-reprezentanții au ceva de spus”, „Dacă vorbim cu autoritățile publice locale, putem să ne rezolvăm mai repede problemele”; „Vocea îți este auzită atunci când vorbești tu, și nu atunci când vorbesc alții despre tine”, „Auto-reprezentant înseamnă să crezi în vise” – acestea sunt câteva dintre mesajele pe care Auto-reprezentanții vor să le transmită societății.

Pentru ambiția și talentul lor, participanților la expoziție le-a fost înmânată câte o diplomă de participare. La fel, aceștia au avut ocazia să comunice cu reprezentanți ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și a Familiei, reprezentanți ai ONG-urilor, jurnaliști și vizitatori ai expoziției.