Familiile din municipiul Chişinău care au venituri mai mici de 2500 de lei lunar pentru fiecare membru al familiei pot depune începînd cu ziua de mîine, 20 septembrie, cereri de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul şedinței săptămînale a serviciilor primăriei Chișinău.
 
Potrivit edilului capitalei, „persoanele vor primi o reducere de bază egală cu 40% la achitarea facturii pentru agentul termic. Totuşi, compensațiile din acest an vor crește, în contextul în care a fost majorat tariful la agentul termic”, a spus Chirtoacă.
Cererile pot fi depuse pînă la încheierea sezonului de termoficare. Acestea vor fi prezentate la Preturile de sector, întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, dar și la primăriile oraşelor şi satelor din componenţa municipiului Chişinău.
Solicitarea va cuprinde copia actelor de identitate a persoanei (buletinul de identitate, adeverinţa de naştere a copiilor), certificatul de căsătorie, componenţa familiei, certificatul privind suprafaţa locuinţei, facturile privind plata serviciilor comunale, extrasul din contul personal, dar şi alte documente ce confirmă necesitatea compensării cheltuielilor şi statutul de familie defavorizată social. În acelaşi timp, persoanele vor prezenta şi certificatul privind salariul pentru ultimele 12 luni, iar pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi – copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor.
Totodată, cetăţenii care au beneficiat de compensarea cheltuielilor suportate la efectuarea plăţilor pentru resursele energetice în perioada 2015-2016, vor depune doar cereri de confirmare pentru acordarea compensaţiei în perioada sezonului de încălzire 2016-2017.
În 2015-2016, în perioada rece a anului au fost acordate compensaţii la peste 36 de mii de familii, în sumă totală de 75,6 milioane de lei.