Pe data de 11 decembrie 2016, IGP a fost menționat de FMF cu Diploma “Aport pentru dezvoltarea Fotbalului”, înmînată șefului IGP, Alexandru Pînzari în cadrul Galei  Laureaților fotbalului moldovenesc, unde au fost desemnați cei mai buni fotbaliști și echipe de fotbal din Moldova.

În scopul consolidării cooperării între Inspectoratul General al Poliției și Federația Moldovenească de Fotbal a fost semnat un acord de colaborare care prevede implementarea programului special “Sport+Școală+Poliție”.

În cadrul programului, Inspectoratul General al Poliției și Federația Moldovenească de Fotbal își consolidează eforturile în scopul antrenării copiilor și tineretului în activități cultural-sportive.

Șeful IGP, Alexandru Pînzari a mulțumit Președintelui FMF, Pavel Ciobanu pentru diplomă, menționînd că IGP va fi și în continuare un partener veritabil al FMF, în dezvoltarea fotbalului, mulțumindu-le pe această cale și polițiștilor prezenți la datorie pe orice timp și asigurînd  paza  în cadrul evenimentelor de fotbal.

De remarcat că, colaborarea cu societatea civilă este importantă pentru poliție în vederea apropierii de societate și cetățeni dar și sporirii sentimentului de încredere în poliție.