Rusia a semnat acordul de creditare cu Republica Moldova, iar în scurt timp cele 200 mln euro vor ajunge pe conturile noastre. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon.

“În urma înțelegerilor pe care le-am avut în luna decembrie 2019, cu omologul meu rus, Vladimir Putin, astăzi, la Moscova, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, am semnat împreună cu conducerea ministerului de finanțe rus Acordul de creditare cu Republica Moldova, care prevede acordarea țării noastre a primei tranșe de împrumut în valoare de 200 mln euro.

Este primul suport financiar concret oferit din exterior țării noastre în această perioadă de criză, iar banii vor fi transferați în bugetul de stat al Moldovei pentru necesitățile țării, inclusiv la finanțarea unor proiecte de infrastructură.

Aduc sincere mulțumiri partenerilor ruși și personal Președintelui Federației Ruse, dlui Vladimir Putin, pentru susținerea acordată Republicii Moldova în condiții de stringentă necesitate”, a scris Igor Dodon.