Unul din oamenii apropiaţi liderului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a decis să facă lumină în cazul protestelor violente din luna ianuarie a anului trecut. Atunci când, sediul parlamentului a fost luat cu asalt de către manifestanţii adunaţi în faţa clădirii de Andrei Năstase, Igor Dodon, dar şi Usatîi.

Felix Grincu, cel care recent a decis să părăsească rândurile formaţiunii conduse primarul de la Bălţi, afirmă că în seara investirii gruvernului Filip, cei trei lideri, ar fi dat indicaţii de a sista şedinţa legislativului, astfel, dorindu-se blocarea activităţii din plenul şedinţei. Grincu a dezvăluit într-un interviu pentru Zeppelin.md faptul că, în seara de 20 ianuarie, atactul asupra Parlamentului a fost unul planificat din timp.

Protestul început paşnic a degenerat în scurt timp în unul violent. Mai mulţi poliţişti fiind răniţi în urma acţiunilor dure ale manifestanţilor. Grincu susţine că după ce au primit ordinul de asalt, Năstase, Usatîi şi Dodon au dispărut. El fiind şi unul din cei care s-a aflat în prima linie.

Fără explicaţii însă, ordinul de atac a fost restras tot de cei care l-au şi dat. Aşa încât, după câteva reprize de îmbrânceli cu oamenii legii, atunci când lucrurile păreau a fi scăpate de sub control, au şi reapărat cei trei conducători ai masei de oameni. O atare atitudine este calificată de către Felix Grincu ca fiind una de abandon din partea ex şefului, Usatîi. Atunci 27 de polițiști au avut de suferit, iar forțelor de ordine le-a fost cauzat un prejudiciu de aproape 300000 de lei.

Poliția a pornit o cauză penală privind comiterea dezordinilor în masă. În acelaşi interviu, Grincu afirmă că situaţii similarea au avot loc şi în cazul marşurilor organizate de către „Partidul Nostru”. Acesta îl acuză pe Usatâi de faptul că a cerut oamenilor să iasă la proteste, dar fără a avea vreun scop anume. Marşurile de protest fiind coordonate haotic.