Agenția de Intevenție și Plăți în Agricultură va relua recepționarea cererilor de subvenționare peste limita fondului pentru fermierii din Moldova. Decizia vine ca urmare a solicitărilor făcut de Asociațiile de producători agricoli.

„Pentru anul 2016 au fost depuse 2659 de dosare de subvenționare înainte ca Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură să stopeze recepţionarea cererilor pentru acordarea subvenţiilor în conformitate cu „Regulamentul cu privire la repartizarea mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2016”. Dosarele recepţionate peste limita fondului de subvenţionare disponibil pentru anul curent vor fi autorizate spre plată în anul 2017”, se spune într-un comunicat emis de Guvern.

Aproximativ 4,5 milioane de lei au mai rămas să fie achitate pentru anul 2015, dosarele respective sunt în prezent procesate de către AIPA. Amintim că pe parcursul anului curent au fost achitate datorii față de producătorii agricoli pentru anii 2014-2015 în sumă de aproximativ 480 milioane de