La Centrul expoziţional Moldexpo, din 7 și până în 9 octombrie 2016, va avea loc festivalul ”Tulburel 2016”. Evenimentul va oferi locuitorilor şi oaspeţilor Chişinăului o sărbătoare populară inedită, va familiariza vizitatorii cu varietatea de vinuri şi bucate moldoveneşti, precum şi va promova tradiţiile culturale naţionale.

De mii de ani pe aceste meleaguri, toamna, se dă cep la butoaie. Festivalul Tulburel, care începe cu acest frumos obicei, este organizat în spiritul tradiţiilor ţărăneşti ale meleagului moldav. Ajuns în acest an la ediţia a IV-a, festivalul şi-a demonstrat viabilitatea, a devenit un eveniment pitoresc, plin de vervă şi voie bună, sărbătoare cu adevărat îndrăgită de populaţie.

Regele Festivalului este tulburelul. Fără a neglija savoarea deosebită a vinurilor tinere, vizitatorii vor putea degusta şi din faimoasele vinuri mature moldoveneşti (seci, demiseci, demidulci, dulci) şi băuturi tari, oferite de producători, precum „Barza Albă”, „Boiar Grup”, „Migdal P” „Vinuri de Comrat”, „Vinuri Ialoveni” etc. Deliciile lucorii lui Bahus vor fi completate cu dulciuri, propuse de producători autohtoni de patiserie.