La 3 mai, delegația Republicii Moldova a prezidat ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control, care se desfășoară tradițional în zilele de joi în orașul Tighina.

Conducătorul delegației Republicii Moldova în Comisie, dl Ion Solonenco, a prezentat-o pe doamna Angela Lupan, consultant principal în Biroul politici de reintegrare, recent numită prin hotărâre a Guvernului în calitate de expert cu statut permanent, notează Radio Chișinău.

Un alt subiect de pe agendă a constituit aprobarea raportului săptămânal privind situația din Zona de Securitate, prezentat de Comandamentul Militar Întrunit.

După o pauză, conducătorul delegaţiei Federaţiei Ruse, dl Ilia Uvarov, a deschis  o ședință neordinară a Comisiei Unificate de Control pentru examinarea problemei privind asigurarea securității în preajma podului peste râul Nistru între localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

Prin urmare, părțile au făcut un schimb de opinii, fiind luată decizia cu privire la necesitatea consultărilor suplimentare pe marginea acestui subiect, în baza propunerilor precedente ale delegațiilor aflate în proces de dialog.

Următoarea întrunire a Comisiei va avea loc pe data de 10 mai 2018.