Inspectoratul Naţional de Patrulare a atenționat șoferii în legătură cu circulația pe drumurile naționale în condițiile în care în cea mai mare parte a teritoriului țării ninge.

Potrivit Inspectoratului, nu sunt mijloace de transport blocate, traseelele sunt presărate cu material antiderapant, transportul circulă fără dificultăţi, însă, din cauza ninsorii, situația se poate schimba brusc din cauza vremii, notează Radio Chișinău.

Astfel, INP îndeamnă șoferii să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă. De asemenea, inspectorii susțin că trebuie verificate starea frînelor, autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.  „Pentru deplasările în afara localităţilor, conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură. Dacă autovehiculul începe să derapeze, nu se frânează. Șoferii trebuie să conducă cu viteză redusă și benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată”, mai recomandă instituția.

În cazul în care șoferii se află într-o dificultate, pot să solicite susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau să sune la 112.