Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunţă o încălzire simţitoare a vremii pentru următoarele zile. Astfel, se aşteaptă temperaturi între +10+15 grade Celsius pe timp de zi.
„Până pe 16 martie temperaturile vor fi cu plus noaptea, dar şi ziua, cu excepţia nopţii viitoare când temperaturile vor fi în jur de zero grade. Vor creşte în jur de până la trei sau opt grade, apoi uşor vor scădea spre 15 şi 16 martie până la temperaturile de zero grade. Astfel, se va întâmpla şi cu temperatura de zi”, a declarat Natalia Sârbu, specialistă, SHS, citată de trm.md.

Meteorologii anunţă că nu ne ocolesc precipitaţiile, chiar dacă vor fi temporare şi izolat slabe. Această tendinţă se va menţine pentru perioada 11-15 martie. Pe data de 12 şi 13 martie sunt posibile intensificări ale vântului.

Totodată, potrivit hidrologilor, topirea zăpezii creşte riscul de inundaţii. Astfel, până pe data de 12 martie, atunci când expiră avertizarea de Cod Galben de posibile calamităţi, zonele din apropierea lacurilor sau râurilor ar putea fi inundate.

Pentru următoarele zile, antreprenorii, care au în subordine lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor şi să le fortifice, după necesitate. Tot în această perioadă se menţine valabil şi Codul Galben de gheaţă fragilă, pe suprafeţele bazinelor acvatice din ţară.