Partidul Popular European din R.Moldova (PPEM) nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pentru a nu fragmenta eșichierul politic de dreapta, anunță un comunicat al formațiunii.

„O fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câștigării alegerilor de către Partidul Socialiștilor (PSRM), fapt ce ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova și a reformelor demarate de guvernele anterioare”, se arată în comunicatul citat de Radio Chişinău.

Totodată, PPEM anunță că va sprijini candidații pro-europeni în circumscripții. Astfel, pentru a nu admite asemenea scenarii, s-a decis că PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidați proprii și că va sprijini candidații din circumscripțiile electorale care împărtășesc aceleași valori pro-europene”, se mai spune în comunicatul citat. Totuși, PPEM și-a rezervat dreptul să participe la alegerile locale din vara anului 2019.