Posesorii de arme, inclusiv a celor pneumatice, urmează să le declare la inspectoratele de poliție până la 25 octombrie anul curent. Anunțul a fost făcut astăzi de şeful Direcţiei generale securitate publică a Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit sursei citate, la 5 ianuarie 2018 au intrat în vigoare mai multe modificări privind păstrarea și utilizarea armelor și munițiilor cu destinație civilă. „Modificările au drept scop evitarea eventualelor pericole, astfel încât armele urmează a fi utilizate doar pentru apărare sau la stringentă necesitate. Conform noilor prevederi, persoanele vor fi obligate să declare și armele pneumatice. Totodată, va fi interzisă modificarea ilicită a construcției armei, întrucât se consideră ilegală transformarea sau modificarea unor elemente ale acestora”, a spus Maxian, citat de Moldpres.

La fel, modificările prevăd că toți posesorii, cărora le-au fost sustrase armele sau acestea au fost pierdute, li se va limita dreptul de deținere pentru 5 ani. De asemenea, posesorii sunt obligați, o dată la 10 ani, să se prezinte la serviciul abilitat al Ministerului Afacerilor Interne pentru a efectua tragerea experimentală.