Raportul Kroll-2 a fost făcut public joi, 4 iulie, transmite MOLDPRES.

În dimineața zilei, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunțat că a fost luată decizia ca raportul să fie făcut public pe parcursul zilei de astăzi.

În raport nu se găsește și lista beneficiarilor finali ai banilor. Documentul are peste 150 de pagini și este în limba engleză.

Potrivit lui Slusari, ”raportul conține anumite hașurări ale informațiilor despre unele bănci din alte țări. Acest lucru a fost făcut la solicitarea Băncii Naționale a Moldovei. În raport este descris mai detaliat procesul de devalizare a băncilor cu descrierea firmelor și persoanelor care au condus sau au fost acționare ale acestor firme”, a precizat Slusari.

O sinteză a raportului Kroll-2 a fost publicată la finele lunii decembrie 2017, de Banca Națională a Moldovei. Documentul nu conține niciun nume nou al celor implicați în frauda bancară. Primul raport al companiei Kroll a fost făcut public de ex-speakerul Andrian Candu încă în 2015.