Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, 30 noiembrie, numirea în funcţie a trei secretari generali de stat în cadrul a trei ministere.
Astfel, conform unei hotărâri a Guvernului, Ion Chicu va ocupa funcţia de secretar general de stat la Ministerul Finanțelor. Potrivit ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, Ion Chicu are o experiență bogată în domeniul finanțelor publice.

„A activat la Ministerul Finanțelor și în alte instituții publice. Are experiență academică, experiență managerială, cred că este un candidat foarte bun pentru această funcție”, a declarat Octavian Armașu, citat de trm.md.

Simion Carp va fi secretarul general de stat la Ministerul Afacerilor Interne. „Are o vastă experiență în cadrul MAI. Din 2007 deține funcția de rector al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”. În 1992 a luptat pentru apărarea integrității şi suveranității. Este doctor în drept, deține gradul de colonel”, a menționat ministrul MAI, Alexandru Jizdan.

Tot astăzi Executivul a aprobat eliberarea din funcţie a viceministrul Justiției, Eduard Serbenco și numirea lui în funcția de secretar de stat al aceluiași minister.

„Are o experiență bogată în domeniul dreptului. A activat în funcția de viceministru al Justiției din august până în prezent. Are experiență bogată în avocatură, desfășurată în Canada, dar și alte proiecte internaționale”, a afirmat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.