Nu au avut loc nici un fel de amânări a ședinței Consiliului de directori executivi ai FMI l-a care să fie discutat programul de finanțare cu Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al FMI, publicat cu puțin timp în urmă pe pagina oficială.

“Până în prezent, autoritățile Moldovei au progresat semnificativ în realizarea acțiunilor prioritare convenite. Implementarea tuturor acțiunilor prioritare este condiția necesară pentru ca Consiliul de directori executivi ai FMI să ia în considerare aprobarea programului de finanțare. Data ședinței Consiliului de directori executivi va fi anunțată după implementarea tuturor acțiunilor prioritare. Nu au avut loc nici un fel de amânări în această privință”, menționează Fondul în comunicatul de presă.

Reacția vine după ce astăzi mai multe surse media au scris, cu referire la ex-premierul Ion Sturza, că lipsa subiectului legat de R. Moldova în ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului de directori executivi ai FMI, demonstrează că există probleme și Moldova nu va primi banii.