În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare au fost reținuți doi tineri, în timp ce încercau să treacă ilegal peste frontiera de stat 3.000 pachete de țigări, cu timbru de acciz al R.Moldova. Pentru reținerea acestora, polițiștii de frontieră au folosit arma din dotare, fiind tras un foc de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

La data de 10 octombrie curent, în baza unei informații operative, ofițerii de investigații din cadul Direcției regionale Vest în comun cu patrula SPF Valea Mare au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse de tutungerie. În rezultat, în jurul orei 21.00, echipa mixtă a observat, pe direcția Buzduganii de Jos – Oprișeni, trei persoane care înaintau spre linia de frontieră, având asupra lor câte un colet. Polițiștii de frontieră au somat persoanele în cauză pentru a opri, somarea cărora a fost ignorată, pentru care a fost necesară aplicarea armei din dotare. În scurt timp, doi tineri au fost reținuți, iar al treilea reușise să fugă și să se ascundă în zona împădurită. Din primele cercetări, s-a aflat că persoanele de 20 și, respectiv 22 de ani, sunt cetățeni ai R.Moldova, cu domiciliul în raionul Ungheni. Totodată, s-a constatat că una din ele nu este la prima sa încălcare, aceasta fiind documentată și în luna septembrie pentru tentativa trecerii ilicite a produselor de tutungerie.

În apropierea nemijlocită de râul Prut s-au depistat trei colete, ce conțineau 3.000 pachete cu țigări marca Ritm, valorificate la suma de 37000 lei, și un spining preconizat pentru faciliarea trecerii coletelor peste Prut. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și indisponibilizată la sediul Direcției regionale Vest.

În prezent, cazul este investigat de angajații Poliției de Frontieră, acumulând toate probele necesare, în vederea stabilirii vinovăţiei şi aplicării măsurilor legale ce se impun.