Dacă grecii au ales să rămână în Uniunea Europeană, în pofida suferinței și a sacrificiilor din ultimii ani, prin urmare și Marea Britanie ar trebui să decidă același lucru la referendumul de astăzi. Declarația aparține fostului premier elen George Papandreou.

„Am decis să rămânem. În pofida suferinței și a sacrificiilor din ultimii ani, în pofida unor politici ale Uniunii Europene prost concepute în ultimii câțiva ani, grecii au ales, iar și iar, să rămână și să evite un „Grexit'”, a spus fostul șef al guvernului de la Atena.

Papandreou a evidențiat, printre avantajele Uniunii Europene, faptul că, în prezent, vecinătatea balcanică este pașnică.

„În al doilea rând, vocea noastră este mai puternică. Într-o regiune marcată de conflicte, cum ar fi cele din Orientul Mijlociu, războiul din Siria, Ucraina, Caucaz, vocea noastră europeană, atunci când este unită, este puternică și respectată”, a spus fostul premier elen, care a atras atenția că o Uniune Europeană divizată înseamnă o Uniune Europeană slabă.

El a mai subliniat că, în pofida problemelor cu care se confruntă, Uniunea Europeană ‘rămâne cea mai bună soluție posibilă’.

„Dezbaterea din Marea Britanie nu este unică. Avem cu toții întrebările noastre legate de viitorul UE. Însă haideți să avem tăria să le abordăm frontal și împreună. Asta înseamnă să rămânem și să luptăm pentru o UE mai bună”, a adăugat Papandreou.

„Ieșirea din UE este un fel de evadare într-o utopie. Înclinația noastră spre evadare și izolare se bazează pe speranța că totul va fi mai bine, pentru că problemele noastre dificile de astăzi pur și simplu ar dispărea. Nu vor dispărea”, a mai atras el atenția, spunând că Uniunea Europeană are nevoie „de vocea, creativitatea și experiența Marii Britanii și a cetățenilor acesteia”.