Toți amatorii unui stil activ de viață se pot înregistra pentru cel mai înnedit eveniment de alergare al verii – ECO RUN-ul organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la proclamarea independenței Repulicii Moldova, care va avea loc la data de 27 august. Startul pentru cursă va fi dat la ora 10:00. Organizatorii au anunțat că înregistrarea este accesibilă pe site-ul evenimentului www.ecorun.md

„Cu ocazia jubileului propunem amatorilor de trai-luri două traseuri de 15, și respectiv 25 de kilometric, prin locațiile care reprezintă patrimoniul unic al Moldovei: Codrii, Rezervația „Plaiul Fagului”, Dealul Bălănești, izvorul și Lunca Bâcului”, a anunțat autorul ideii acestui trail, Liviu Croitoru, multiplu campion al competițiilor naționale și internaționale la atletică ușoară. El a menționat că punctul culminant al traseului va fi Dealul Bălănești, cel mai înalt punct din Republica Moldova, aflat la altitudinea de 429 m deasupră nivelului mării.

Cursa va începe și se va încheia în localitatea Milești din raionul Nisporeni. Organizatorii au anunțat că pe lângă participarea la cursă, sportivii amatori și profesioniști vor putea să petreacă o noapte în sânul naturii și în inima codrilor, având un loc asigurat în zona de camping, iar seara posibilitatea de a participa la Hrișca Party!

Taxa de înregistrare la competiție este de 150 și 250 de lei. Opțional va fi asigurat transportul până la și de la locul competiției. Fiecare sportiv va beneficia de un starter-kit: tricou, număr cu cip integrat, băutură de la parteneri, reduceri și materiale promoționale de la parteneri. În final, toți sportivii care se vor încadra în timpul limită vor primi câte o medalie de participant, iar câștigătorii premii special de la partenerii evenimentului ECO RUN-ului Independenței este primul eveniment de acest fel organizat în Republica Moldova, de către comunitatea EcoRun, în colaborare cu Agenția Profile, Sporter.md, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului și susținut financiar de companiile Moldtelecom, Bemol și Cricova. Scopul acestei competiții, care va devein tradițională, este promovarea unui mod active de viață și a patrimoniului cultural al Republicii Moldova.

unnamed (1)