Președintele Parlamentului, Andrian Candu, împreună cu Ambasada Republicii Moldova în SUA, a oferit o recepție la Washington, cu ocazia a 25 de ani de independență a Republicii Moldova, unde au participat congresmeni, funcționari guvernamentali, personalități politice americane și reprezentanți ai diasporei naționale din Washington.

Evenimentul s-a desfășurat la Librăria Congresului SUA. În cadrul festivității, oficialii americani s-au familiarizat cu muzica și dansurile tradiționale moldovenești, prezentate de talentele diasporei noastre.

În mesajul de salut adresat participanților la eveniment, Andrian Candu a menționat că cei 25 de ani de independență a Republicii Moldova au fost marcați de mai multe provocări, depășirea cărora a luat timp și efort.

„Cei 25 de ani nu au fost întotdeauna așa cum ne-am dorit – au existat multe schimbări, care s-au produs uneori prea brusc, iar noi nu am știut totdeauna să răspundem la fel de ferm și demn cum au făcut-o promotorii luptei de independență. Privind retrospectiv evenimentele de la proclamarea independenței până în prezent, trebuie să recunoaștem că transformarea Republicii Moldova a durat mai mult și că nu există nici o rețetă rapidă pentru succes”, a precizat speakerul.

Totodată, Andrian Candu a menționat că, în prezent, Republica Moldova are un proiect bine definit de țară – obiectivul ireversibil de integrare europeană.

La rândul său, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat, Bridget Brink a salutat reformele la care s-a angajat guvernarea de la Chișinău și a încurajat coaliția de guvernare să continue în implementarea reformelor benefice pentru cetățeni.

Congresmenii David Price și Joseph Pitts, co-președinți ai Grupului de prietenie cu RM, au subliniat importanța acestui eveniment pentru țara noastră, au încurajat continuarea parcursului european și au menționat necesitatea întăririi parteneriatului strategic bilateral RM-UE.

Michael Carpenter, Adjunctul Asistentului Departamentului Apărării a descris excelenta cooperare a militarilor moloveni ce participă în diferite misiuni de menținere a păcii.

Și fosta Ambasadoare a SUA în Republica Moldova, Pamela Smith a participat la recepție, adresând un mesaj de felicitare cetățenilor moldoveni, rostit în limba română.

14462782_686616458169726_1941717802739856203_n