Republica Moldova a fost surprinsă de o cantitate enormă de precipitații sub formă de zăpadă. Pentru administrația locală, zăpada nu este mereu doar un motiv de bucurie. De obicei pentru primării, zăpada înseamnă dureri de cap pentru că deszăpezirea stă anume pe umerii lor.

Telegraph.md și-a propus să compare starea drumurilor în cele mai importante orașe din Republica Moldova, adică Bălți și Chișinău.

Minicipiul Bălți, care este condus de către Renato Usatîi de la distanță, se află într-o situație cam grea. Bălțenii se confruntă cu mari probleme din cauza lipsei de lucru din partea administrației. Drumurile sau nu au fost curățite, sau au fost curățite dar foarte prost. Drumurile din capitala de nord continuă să fie acoperite cu zăpadă.

Amintim că de la o vreme, consilierii municipali din partea Partidului Nostru, care se află în majoritatea în consiliul municipal au declarat greva foamei. Iar din moment ce primarul se află la Moscova din septembrie 2016, iar consilierii în grevă, nu a fost posibil să fie curățite drumurile.

O tentativă foarte interesantă de a preveni accidentele a fost folosită la Bălți, materialul antiderapant era aruncat pe drum cu căldările din remorca unui automobil.

Cu totul altfel stau lucrurile la Chișinău. Primarul interimar Silvia Radu a pus la lucru de la orele 4:00 echipele de muncitori. Aceștia dis-de-dimineață s-au apucat să curețe principalele artere de drum pentru a permite transportului public să circule. O atenție sporită a fost oferită și tuturor intrărilor în capitală, astfel atât vizitatorii dar mai ales locuitorii suburbiilor au avut acces liber în Chișinău.

Diferența este una foarte mare, deși Chișinăul este mult mai mare din punct de vedere teritorial, curățenia este mult mai vizibilă. Presupunem că o posibilă cauză a drumurilor înzăpezite de la Bălți este datorată poziției geografice. Pentru nimeni nu este un secret că la nord e mai frig.

Starea drumurilor în Municipiul Chișinău

Starea drumurilor în Municipiul Bălți