Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberl(PL), dar şi colegii lor din Guvern, vor continua să muncească și mai mult decît pînă acum. O declaraţie în acest sens a făcut deputatul liberal Iurie Dîrda.

„Ne dorim ca schimbările pentru care am luptat dintotdeauna în sfîrșit să fie sesizate de cetățeni. Eu sunt absolut convins că surprize vor avea cei care încearcă să ducă țara în haos. Căci nu le va reuși! Mai mult ca atât, odată cu deblocarea asistenței externe, R. Moldova se va dezvolta mult mai intens. Aceasta de fapt și va fi surpriza noastră plăcută pentru cetăţeni şi neplăcută pentru adepţii haosului şi instabilităţii politice”, a declarat Dîrda.

Întrebat dacă R. Moldova ar putea trece la sistemul electoral mixt, parlamentarul a spus că, despre aceste modificări se vorbește de mai mult timp.

„La un moment dat, s-a ajuns chiar să fie discutat și un proiect de lege la această temă în Parlament. Este adevărat că, pe ultima sută de metri, colegii din PLDM s-au răzgîndit fără prea multe explicații. Personal cred că R. Moldova este gata de schimbări, atîta timp cît acestea sunt în interesul cetățenilor. Dacă se va dovedi că acest sistem e unul viabil pentru țara noastră, de ce nu? Totuși, e un proces complex, care trebuie analizat minuțios, lucru care se va întîmpla, dacă va fi cazul”, a conchis Iurie Dîrda.