Premierul Pavel Filip a avertizat funcționarii publici care nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu. Este vorba de ministrul sănătății Ruxanda Glavan și directorului Agenției Medicamentului Vladislav Zara care nu au asigurat realizarea Planului de acțiuni ce ține de problemele din sectorul medicamentelor și celui farmaceutic.

Premierul a amintit că personal a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții acestor domenii și cu factorii de decizie și cu responsabilitate din guvern. În martie a fost aprobat un plan de acțiuni în acest sens. 23 din ele trebuia realizate până la 1 iulie, dar au fost realizate doar 5.

„Vreau să constat o abordare foarte iresponsabilă. Am obișnuit când este o solicitare să fie respectată întocmai. Nu facem planuri de acțiuni de dragul planurilor. Am cerut explicații de la Ministerul Sănătății și Agenția Medicamentului. Am primit explicații foarte sterile pe care nu le accept. Am impresia că am pornit un subiect important în martie, dar am impresia că nu vom putea duce până la capăt cu cei responsabili”, a declarat Pavel Filip.

Pavel Filip a mai anunțat că va avea chiar mâine o nouă discuție la acest subiect și a sugerat că cei care nu-și vor îndeplini funcție ar putea fi chiar demiși.