Mai multe rapoarte întocmite de Centrul Național Anticorupție, Curtea de Conturi și societatea civilă arată că administrarea patrimoniului public, în special a spațiilor nelocative și a terenurilor, reprezintă cea mai păguboasă activitate a municipalității, cu risc înalt de corupție, potrivit unei investigații a portalului Anticorupție.md.

Deși legea prevede expres organizarea licitațiilor publice pentru darea în locațiune și privatizarea spațiilor și a terenurilor din capitală, procedura este evitată. Astfel, bunurile municipale ajung în chirie, iar apoi și în proprietate privată la prețuri derizorii.

Economiștii Centrului analitic „Expert-Grup” au calculat că, în perioada 2010-2014, pierderile de la privatizarea prin locațiune a bunurilor ce aparțin administrației publice locale din Chișinău au constituit 300 de milioane de lei.

În această perioadă au fost privatizate 234 de încăperi. În cazul dării în locațiune, în 2014-2015, în 56 de cazuri, municipalitatea a transmis în chirie spații la un preț mai mic decât cel prevăzut de lege, iar prejudiciul s-a ridicat la cel puțin 19 milioane de lei, arată ultimul audit al Curții de Conturi.