Germania va sprijini în continuare eforturile întreprinse de către guvernul moldovenesc în vederea reglementării conflictului transnistrean şi implementării agendei de reforme conform Acordului de asociere cu UE. Asigurarea vine din partea ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova, informează 24h.MD.

Șeful diplomației germane a avut, ieri, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur.

În cadrul întâlnirii, la care a participat, de asemenea, vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan, a fost făcută o trecere în revistă a chestiunilor actuale de pe agenda procesului de negocieri vizând reglementarea conflictului transnistrean, o atenţie aparte fiind acordată acţiunilor care urmează să fie întreprinse în vederea atingerii obiectivelor stabilite în Protocolul reuniunii în formatul „5+2” care a avut loc la Berlin la începutul lunii iunie curent.

Ministrul Galbur a exprimat mulţumiri Preşedinţiei germane a OSCE pentru eforturile depuse în vederea revigorării procesului de negocieri şi promovării măsurilor de întărire a încrederii, reiterând, totodată, voinţa politică a autorităţilor moldoveneşti de a identifica o soluţie cuprinzătoare şi viabilă pentru problema transnistreană prin elaborarea unui statut juridic special pentru Transnistria cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.