„Unii politicieni folosesc cu atâta ușurință tot felul de etichete, doar ca să fugă de responsabilitatea care survine în urmă deciziilor luate”. Astfel a comentat vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi atacurile fostei sale colege Maia Sandu. Actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate a spus că Valeriu Ghilețchi a mințit când a afirmat că Sandu a refuzat să fie desemnată prim-ministru în 2015.
”Nu-mi stă în fire să spun minciuni sau să fac declarații fără temei. Acum îmi dau seama că nu doar a refuzat să fie desemnată, dar a fugit și de responsabilități, pentru că un adevărat om de stat folosește orice oportunitate ca să contribuie la edificarea statului de drept și bunăstarea cetățenilor, își răsuflecă mânecile și face ordine, nu pune condiții ca să fie purtată pe cal alb și să-i fie așternut covor roșu”, a scris Valeriu Ghilețchi pe Facebook.
Acesta îi atrage atenția Maiei Sandu că a promis că vrea să facă altfel de politică. ”Sper să nu-și croiască în aceeași manieră și programul electoral, pentru ca cetățenii să cunoască ce va face după alegerile parlamentare: va ști doar să pună condiții sau se va angaja responsabil în dezvoltarea Republicii Moldova?”, se mai întreabă deputatul.