Un grup de deputați din diferite fracțiuni parlamentare a constituit Biroul Național al Organizației Globale a Parlamentarilor împotriva Corupției (GOPAC) în Republica Moldova, scrie 24h.MD.

Obiectivele GOPAC Moldova sunt lupta împotriva corupției, promovarea transparenței și responsabilității pentru asigurarea unor standarde înalte de integritate în țară. Constituirea GOPAC Moldova reprezintă primul pas în implementarea Planului de Acțiuni anticorupție al Parlamentului.

La ședința de ieri au fost alese structurile de coordonare a Biroului național GOPAC. Parlamentarii au remarcat că grupul GOPAC este un bun exemplu de conjugare a eforturilor de combatere a corupției la nivelul grupurilor parlamentare, în pofida apartenenței politice.

Activitatea  Biroului național GOPAC Moldova este susținuta de Proiectul „Consolidarea Guvernării Parlamentare în Moldova”, finanțat de Guvernul Suediei și implementat de PNUD Moldova.

GOPAC Moldova este a 58-a filială GOPAC din lume și a 7-a filială națională din Europa, având misiunea de a susține deputații în lupta împotriva corupției.