Trei sute de polițiști au început luni dimineața, departe de ochii presei, evacuarea unei tabere cu circa 1.800 de refugiați și migranți din apropiere de localitatea Polykastro, la frontiera cu Macedonia, a indicat o sursă a poliției locale, scrie Agerpres.

”Trei autobuze sunt deja gata să plece” către centre de primire amenajate în regiune. ”Totul s-a desfășurat într-o atmosferă de calm până în prezent”, a afirmat sursa, adăugând că ”obiectivul este de a goli total în cursul zilei tabăra”, ridicată în jurul unei stații service din Polykastro, la circa 20 km de frontieră.

Refugiații și migranții din tabără, mai ales cetățeni sirieni de origine kurdă, inclusiv numeroase familii, s-au retras în acel loc la sfârșitul lunii mai, în timpul desființării taberei de migranți de la Idomeni, situată mai la nord, pe linia de frontieră cu Macedonia.

După închiderea în martie a frontierelor europene, blocând ruta migrației prin Balcani către Europa de Nord, aproximativ 12.000 de persoane se strânseseră la Idomeni, locuind în condiții mizerabile, în speranța de a-și continua drumul.

Ca și la evacuarea taberei de la Idomeni, care a avut loc fără violențe, doar canalul public de televiziune Ert și agenția de presă națională ANA au fost autorizate să transmită despre evacuarea persoanelor de la Polykastro. Celelalte mijloace media erau blocate la o distanță de circa cinci kilometri de tabără, potrivit AFP.