Fostul deputat și ex-candidat al blocului ACUM la alegerile parlamentare din anul trecut pe circumscripția Hâncești, Grigore Cobzac a depus astăzi, 4 februarie, la Consiliul Electoral de Circumscripție actele necesare pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare noi în aceeași circumscripție.

Cobzac a fost susținut în cursa electorală pentru parlamentarele din 15 martie de organizația municipală PAS din Hâncești. Aceasta s-a întâmplat după ce liderul formațiunii, Maia Sandu, a prezentat un alt candidat și anume pe fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate. Decizia lui Sandu însă nu a fost susținută de o bună parte din membrii PAS din municipiul Hâncești. În replică, Maia Sandu a anunțat că îl exclud pe Cobzac, dar și pe liderul PAS Hâncești, Marcel Petrușan, din formațiune.

Grigore Cobzac a anunțat astăzi că inițial decizia de a candida a fost una sub formă de protest, iar acum este determinat să obțină acest mandat de parlamentar.

”Rolul de marionetă nu este pentru mine şi în spatele meu nu stau sforari”, a scris Cobzac pe pagina sa de socializare.

Mai mulți membri marcanți din PPDA, formațiune condusă de Andrei Năstase, și-au anunțat susținerea pentru Grigore Cobzac. Deputatul PPDA, Maria Ciobanu, a declarat că experiența pe care o are acesta îi va asigura reușita în alegeri. Președintele fracțiunii parlamentare PPDA, Alexandru Slusari, la fel, a declarat că formațiunea din care face parte înclină spre susținerea lui Cobzac. Slusari susține că candidatura lui Cobzac a fost prima opțiune a Platformei DA când au discutat cu PAS despre un singur candidat la alegerile din 15 martie. Până la sfârșitul săptămânii, PPDA va veni cu o poziție oficială la acest subiect.