Trei cetăţeni străini, membri ai unei reţele specializate în ambalarea şi distribuirea substanţelor narcotice, au fost reţinuţi  urmare a unei operaţiuni comune desfăşurate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura municipiului Chişinău. Pe numele acestora, Judecătoria Centru a emis mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliile persoanelor reţinute au fost ridicate droguri, destinate exclusiv conaţionalilor lor, arme albe, ustensile pentru prepararea şi separarea substanţelor narcotice.

Cercetările au fost desfăşurate în legătură cu investigarea unei cauze penale pornite în temeiul bănuielii rezonabile despre săvârşirea de către cetăţeni străini a infracțiunii prevăzute de art. 217¹ alin. 3 lit. b, e şi f „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau a analogilor lor în scop de înstrăinare”.

Serviciul de Informaţii şi Securitate, de comun cu alte organe de ocrotire a normelor de drept, continuă realizarea măsurilor speciale pe profil antiterorist, direcţionate spre contracararea activităţilor ilegale ale cetăţenilor străinii,  aflaţi pe teritoriul naţional.

Totodată, Serviciul  solicită  implicarea activă a societății civile în activităţi de identificate şi comunicare a manifestărilor cu caracter extremist şi terorist, sesizate pe teritoriul Republicii Moldova.