În Republica Moldova, în fiecare an, la finele celei de-a treia săptămâni a lunii august, vor fi organizate evenimente şi manifestaţii dedicate diasporei, iar o dată la doi ani, în cadrul Zilelor Diasporei,  se va convoca Congresul ordinar al diasporei. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Guvernului.

După cum relatează 24h.MD, evenimentele se vor desfăşura pe întreg teritoriul ţării, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Decizia a fost luată la solicitarea reprezentanţilor diasporei moldoveneşti din diferite ţări, care au menţionat necesitatea stabilirii unei perioade fixe pentru Zilele Diasporei, luând în calcul şi experienţa anilor 2014-2015.

Proiectul de lege aprobat mai prevede instituirea Comitetului organizatoric, din care vor face parte reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, ai Ministerelor Afacerilor Externe, al Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, al Educaţiei, Culturii şi al Tineretului şi Sportului. Comitetul va acţiona în comun cu alte ministere şi cu autorităţi administrative centrale şi locale, în vederea bunei desfăşurări a Zilelor Diasporei.