După ce a primit votul de încredere în Legislativ, Guvernul condus de Ion Chicu a depus joi jurământul de învestire în funcție în prezența președintelui Igor Dodon și a speakerului Zinaida Greceanîi, transmite 24h.md.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost votat joi de 62 de deputați, între care parlamentari din fracțiunile PSRM și PDM și deputatul independent Alexandru Oleinic.

Deputații din Partidul Șor au declarat că se abțin de la vot, iar cei din Blocul ACUM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

Imediat după ce a fost votat, Ion Chicu a declarat că și-a asumat o sarcină dificilă și are un plan de măsuri la care va începe lucrul imediat după depunerea jurământului. Ion Chicu a mai spus că programul său a fost elaborat într-o noapte.

Lista Cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu:

Pavel Voicu – Ministerul Afacerilor Interne

Alexandru Flenchea – viceprim-ministru pentru Reintegrare

Sergiu Pușcuța – viceprim-ministru, Ministerul Finanțelor

Ion Perju – Ministerul Agriculturii

Aureliu Ciocoi – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Victor Gaiciuc – Ministerul Apărării

Anatol Usatîi – Ministerul Economiei

Fadei Nagacevschi – Ministerul Justiției

Corneliu Popovici – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Viorica Dumbrăveanu – Ministerul Sănătății

Amintim că fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, a fost propus miercuri de către președintele Igor Dodon pentru funcția de prim-ministru. Chicu, a fost numit consilier prezidențial la 8 iulie 2019. După ce PSRM a anunțat moțiunea de cenzură Guvernului condus de Maia Sandu, în spațiul public s-a vehiculat că șeful statului intenționează să-l facă premier pe Ion Chicu.