Pe parcursul sărbătorilor de iarnă Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău a iniţiat acţiuni concrete de combatere şi prevenire a furturilor din buzunare, întrucât fluxul de persoane creşte considerabil în magazinele şi pieţele comerciale din Capitală. Recent poliţiştii au reţinut în flagrant delict un individ în vârstă de 32 ani, anterior judecat, după ce a sustras din geanta unei femei bani în sumă de  2 000 lei, în timp ce se deplasau cu maxi taxi de pe ruta 112. Ulterior, fiind reţinut şi un complice de-al acestuia, în vârstă de 37 ani, anterior judecat pentru infracţiuni analogice. În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţiştii au descins percheziţii la domiciliul acestuia de comun cu angajaţii BPDS “Fulger” a IGP, unde au depistat telefoane mobile şi portmonee. Potrivit informaţiilor preliminare, bunurile depistate ar fi fost anterior sustrase de la cetăţeni.

Bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru pungăşie şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei intervine cu un apel către cetăţeni şi recomandă următoarele:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-În cazul în care nimeriţi în locuri publice aglomerate  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la persoanele din jur.

-Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

-Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Conform datelor statistice, pe parcursul anului trecut au fost comise 100 furturi din buzunare în  pieţele comerciale, iar pe parcursul anului curent au fost înregistrate 109 cazuri.