Despre acest fapt Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), domnul Sergiu Cioclea, a comunicat Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul întrevederii pe care au avut-o cei doi oficiali, anunță un comunicat de presă al Parlamentului.

În cadrul discuțiilor Guvernatorul a prezentat situația curentă de la BNM, evoluțiile înregistrate și acțiunile întreprinse de banca centrală pentru asanarea și consolidarea sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, Sergiu Cioclea a înaintat Parlamentului propunerile sale privind numirea a doi viceguvernatori ai BNM, Vladimir Munteanu și Cristina Harea.

Andrian Candu a menționat că va solicita Comisiei juridice, numiri și imunități să examineze în regim de urgență aceste candidaturi pentru a fi înaintate Parlamentului spre aprobare.

Vladimir Munteanu – are experiență mai mare de 20 de ani în sectorul financiar-bancar, inclusiv în cadrul BNM, FMI și Banca Mondială. Dumnealui a lucrat la ambasada Republicii Moldova la Washington și a candidat recent și la funcția de guvernator al BNM.

Cristina Harea este președinte al Camerei de Comerț Americane din Moldova (The American Chamber of Commerce in Moldova), care este o asociaţie neguvernamentală, necomercială a businessului particular din țara noastră. Instituția îşi pune scopul de a promova investiţiile americane şi comerţul în Moldova.

cristina-harea-linkedin