Președintele țării, Igor Dodon, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că lucrările de construcție a drumului de centură în jurul Chișinăului vor începe în lunile mai-iunie. Acest drum va fi construit din creditul care va fi alocat țării noastre de Federația Rusă.

Șeful statului susține că în acest an vor începe reparațiile pe trei din cele șase porțiuni din drumul de centură. Este vorba despre tronsoanele: Podul Orheiului – Calea Ieșilor (Catalan); intersecția Leușeni (la dreapta) – Ialoveni (la stânga) și mai departe până în orașul Ialoveni.

Președintele a precizat că din creditul rusesc vor fi reparate aproape 340 de km de drum.

”Am solicitat linie de creditare de 300-500 de milioane de dolari. Prima tranșă va fi de 200 de milioane de dolari. Cred că acești bani vor veni în Republica Moldova la sfârșitul lui februarie – începutul lui martie”, a spus Dodon.

Președintele a mai declarat că fiecare localitate din Moldova va fi inclusă în programul național de reabilitare a drumurilor, indiferent de apartenența politică a primarilor. Minimul cât va primi cea mai mică primărie pentru renovarea drumurilor va fi de un milion de lei.