Președintele Igor Dodon este de părerea că deputații blocului ACUM nu i-au permis premierului Ion Chicu să prezinte raportul de activitate la 100 de zile, pentru a ascunde incompetența guvernului Sandu.

Rugat, astăzi, să comenteze criticile aduse de Maia Sandu guvernului Chicu, președintele a spus:

“Colegii săi din Parlament nu au vrut să-i permită domnului Chicu să vină cu raport, pentru că se vedea clar diferența între un premier și altul. Guvernul actual a făcut mai mult decât cel precedent”, a explicat Igor Dodon.

La ședința Parlamentului de vineri, deputații din Blocul ACUM l-au împiedicat pe premierul Ion Chicu să prezinte în Parlament raportul de activitatea a Guvernului în primele 100 de zile. Parlamentarii din fracțiunile PAS și PPDA au blocat tribuna.

Deputatul PSRM, Adela Răileanu, a spus atunci că parlamentarilor din blocul ACUM le este”rușine pentru primele 100 de zile ale Guvernului Maiei Sandu, care a vorbit în acea perioadă doar despre corăbii părăsite, guzgani și pirați. Actualul Guvern le-a oferit merinde oamenilor, iar PAS și DA continuă circul! De altceva nu sunt capabile”.